ΔΕΔΙΣΑ - Διαδημοτική Επιχείριση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Περιοχή ΧρήστηΔιαφήμιση
Προσθήκη ΑρχικήςΠροσθήκη ΤρέχουσαςΕκτύπωση ΣελίδαςΜοιράσου τη ΣελίδαEmail την Σελίδα
Διοίκηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Καστρινάκης Βασίλης


Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Αγαπητές Χανιώτισσες, Αγαπητοί Χανιώτες, φίλες και φίλοι,


Σας καλωσορίζω στον ιστότοπο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), ενός πρωτοπόρου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ)  στην Ελλάδα, με δραστηριότητες – πλήρως καθετοποιημένες – με τη διαχείριση στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Καθώς θα περιηγείσθε στο διαδικτυακό χώρο μας, θα ενημερωθείτε για τους τομείς δραστηριότητας και τα τμήματα της ΔΕΔΙΣΑ που με δυο λόγια είναι:

Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της διαλογής στην πηγή για το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης στην Π.Ε. Χανίων – ανακύκλωσης συσκευασιών και χαρτιού, αλλά και των αποβλήτων ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών, η διαχείριση και η λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Χανίων και με ιδία χρηματοδότηση, η εκπόνηση τεχνικών μελετών και η υλοποίηση και επίβλεψη χρηματοδοτούμενων έργων, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και η συνεχής ενημέρωση του κοινού, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής παιδείας των πολιτών και ειδικά των παιδιών μας.

Πρόσφατα ανέλαβα τη Διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ, σε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κρήτη, όσο και τον ίδιο το φορέα, τη ΔΕΔΙΣΑ ως Α.Ε. (ΟΤΑ). Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑ Κρήτης) είναι υπό οριστικοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και το Ν.4071/2012, προβλέπεται η συγχώνευση όλων των ΦοΔΣΑ  στην Κρήτη σε έναν Περιφερειακό Σύνδεσμο και η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) βρίσκεται στην προσπάθεια τροποποίησης του Ν.4071/2012- με τρόπο που να διασφαλίσει τα συμφέροντα του συνόλου των Δήμων και Δημοτών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Παράλληλα, λόγω των δύσκολων οικονομικοπολιτικών καταστάσεων στη χώρα μας, η ΔΕΔΙΣΑ έχει να αντιμετωπίσει και να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη λειτουργίας και στις ιδιαίτερες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των επαγγελματιών, που οι δραστηριότητες τους εμπλέκονται με τον τουρισμό, χωρίς ουσιαστική / καμία αύξηση των εσόδων της από τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους Δήμους.

Παρόλα αυτά, υπόσχομαι ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.(ΟΤΑ) να παραμείνουν στο ίδιο ποσοτικό & ποιοτικό επίπεδο, εάν όχι να βελτιωθούν. Άλλωστε η αποστολή μας ως φορέας, εκτός της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, με βάση τις εθνικές και Κοινοτικές Οδηγίες, είναι η εξυπηρέτηση των μετόχων Δήμων και των Δήμων συνεργατών, αλλά και του πολίτη και του επαγγελματία.

Εμείς, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά, σε στενή συνεργασία με τους πολίτες.

Μαζί διοίκηση και εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ, αλλά και ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, μπορούμε να συνεχίσουμε τα βήματα προόδου προς την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά και με ουσιαστικές λύσεις που παράγουν άμεσα αποτελέσματα.

 

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Μαρία Κοκκινάκη, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Γεώργιος Δαμιανάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Εμμανουήλ  Κεμεσίδης, Αντιδήμαρχος Χανίων
Μέλος Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά
Μέλος Εμμανουήλ Μαυρεδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Γεώργιος Ξανθουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης, Αντιδήμαρχος Χανίων
Μέλος Γεώργιος Τσαπάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
Μέλος Κωνσταντίνος Μαλλιαράκης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΔΙΣΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 17:16